Itt jársz: > >

Hamarosan újabb titkos hímzés indul!

Hamarosan újabb titkos hímzés indul! Csatlakozz keresztszemezők százaihoz, és legyen egy kész képed karácsonyra!

Tavaly év végén vettem részt először a Lanarte - Vervaco SAL-ban. Csatlakoztam a zárt facebook csoporthoz is, ahol a világ minden tájáról való keresztszemezők osztották meg egymással tapasztalataikat. Ősszel újabb SAL kezdődik, örömmel invitállak, hogy te is vegyél részt rajta! Pár sorban bemutatom, hogy pontosan miről van szó.

 

Mi is az a SAL?

 

A SAL, ahogy az angolszász rövidítésből átvettük azt jelenti, hogy egy csoport tagjai a világ bármely pontján nagyjából egy időben, ugyanazt a mintát öltögetik. Hogy mi ebben a jó? Hihetetlenül jó érzés ehhez a keresztszemezős közösséghez tartozni. Átjön a képeken és a sorok között, hogy mindenki mekkora szenvedéllyel és odaadással munkálkodik a készülő képen. Jól esik mások elismerése, és jó ugyanezt az elismerést megadni másoknak. 

 

A keresztszemezők mindig is keresték a lehetőséget, hogy társaságot találjanak maguknak, megoszthassák egymással a hobbijukkal kapcsolatos örömüket. A XXI. század közösségi platformjai révén virágzik a Stitch Along műfaja. Facebook-szerte lehet találni számos csoportot, ahol becsatlakozhatunk egy-egy hímzős közösségbe. Ha használod rendszeresen a Facebookot, akkor bizonyára tapasztaltad, hogy a bejegyzések, kommentek követéséhez nem is kell tudni az adott nyelven, mert kérhetsz fordítást, amiről tudjuk, hogy nem tökéletes, de semmiképp sem akadályoz meg abban, hogy megértsd, amit például a francia, a holland vagy az orosz kolléga ír a munkájáról. 

 

Hogy működik?

 

Az előző, lányportrés SAL-on magam is részt vettem. A SAL ideje alatt minden péntek délben felkerültek az aktuális mintaív részletek a zárt Facebook csoportba, és e-mailben is megkaptuk őket.

 

Az volt a megállapodás csoporton belül, hogy szerdánál előbb senki sem tesz fel még csak rész képeket se, legyen meg a meglepetés öröme minden csoporttagnak. Szerdán a csoportvezető Vera Verachtert is felrakta a szépen fotózott részletképet a csoportba, így mindenki láthatta, hogy melyik részlet készült el éppen a képből. Úgy kell elképzelni, hogy nem egyszerűen 12 felé vágták a mintaívet, hanem a nagyobb mintarészletek egyben maradása érdekében, és hogy ne legyenek magányos szemek, gondosan megtervezték, hogy melyik rész mikor kerül nyilvánosságra. 

 

El lehet-e készülni? Nos igen, sokan tartották a tempót, egy titok volt, tényleg minden nap csinálták. Nem álltak le vele.

 

A 12. hétre, egy kész kézimunka lehet a kezedben.

 

Mi van akkor, ha nem tetszik a végeredmény?

 

Egy nagyon kedves vásárlóm fogalmazta meg a találó választ erre a kérdésre: ha nem látnám szívesen a falamon, akkor bizonyára van olyan a környezetemben, aki majd örül a kihímzett képnek.

 

Milyen előnye van annak, hogy most csatlakozol a SAL-hoz?

 

Igaz ugyan, hogy a pontos képet nem ismerjük előre, mégis azt tudni lehet, hogy Marjolein Bastin képei kifinomultak, szépek és ízlésesek. Most kiváló áron juthatsz ehhez a prémium minőségű képhez. 

 

Gördíts picit lejjebb, és máris megnézheted a kép részleteit, vagy kattints ide, és tedd a kosaradba egy gombnyomással!

Tartalomhoz tartozó címkék: Keresztszemes
blog comments powered by Disqus

Keresés