Három különleges keresztszemes a Riolistól

Az elkészült kézimunkáról te döntöd el, hogy kép legyen-e vagy párna

Mai bejegyzésemben három különleges keresztszemes szeretnék ajánlani a Riolistól. A kész kézimunkáról te döntöd el, hogy párna lesz-e belőle, vagy inkább a falra kerül képként. Mindenesetre a készletekben a párnák elkészítéséhez szükséges hátlapot is megtalálod.

Bécsi csipke párna / kép

Első készletünk mintáját a bécsi csipike ihlette. A tervezők szürke alapot álmodtak ennek a készletnek, és ha hiszed, ha nem, mindössze 3 színből áll ez a harmonikus minta. Igaz, hogy ezt a három színt különböző szálszámmal és kombinációval kell felhasználni, így nem mondhatjuk, hogy unalmas a hímzés. A kész kézimunka mérete 40 cm x 40 cm. A készletben gyapjú-akril keverék hímzőfonalat találsz. >>>Megnézem a részleteket!

Spanyol csipke párna / kép

Spanyol csipkék ihlették a második párnánk / képünk mintáját. A készletben sötétszürke Zweigart Aidát, 9 féle gyapjú-akril fonalat, színes leszámolható mintaívet és tűt találsz. A kész kézimunka mérete 40 cm x 40 cm. >>>Ez nagyon tetszik, megnézem a részleteket!

 

Kokloma párna / kép

Az orosz népi festészethez, a koklomához nyúltak vissza a tervezők ennek a párnának a megalkotásakor. A kokloma festészeti stílus főleg az arany, a vörös és a fekete kombinációit vonultatja fel. Az aranyos színek ellenére a fonalak között nem találsz fémszálas hímzőt a 9 szín között. A fekete 14 ct-s alap nagyszerű hátteret ad az arany és a piros kölönböző árnyalatainak. >>> Nagyon tetszik, muti a többi részletet!

Hímzés gyapjú-akril keverék hímzővel

 

 

Sokan idegengednek az újtól az ismeretlentől, főleg, ha ilyen drága mulatságról, mint a hímzésről van szó, és bár tetszik a minta, mégis visszatartja őket, hogy nem a megszokott osztott hímző van a készletben. Íme egy tuti tipp a gyapjú-akril keverékfonalakhoz: az alkarodnál semmiképp se legyen hosszabb a befűzött szál. Így elkerülheted a szál bolyhosodását. 

Szerintem kétféle hímzővel kapcsolatban nem szabad ugyanazt elvárnunk. Arra gondolok, hogy természetesen más élményt nyújt a 100% pamut összetételű fonal, illetve mást a gyapjú akril keverék. A gyapjú-akril keverék vastagabb, mint akár az Anchor vagy a DMC. Jobban takar, tömörebb hatást eredményez.

A legtöbb készletben, amelyeket a Riolis gyártott a fonalakat feltekercselve találod meg. Ezt a fonalat már nem kell tovább bontani, hanem, ahol pl. két szálat ír a minta, ott kettőt kell venni a feltekercselt egy szálból.

Tartalomhoz tartozó címkék: Keresztszemes
blog comments powered by Disqus