DMC Coloris - 24 árnyalatban

A DMC Coloris egy gyönyörű, 6 szálú pamut hímzőcérna, amely négy különálló DMC-színt tartalmaz egyetlen szálban. A kontrasztos színeket minden egyes szálban gondosan választják ki, hogy kifinomult palettát és bonyolult designt hozzanak létre.

A színek 5 centiméterenként csekély színátmenttel változnak, így káprázatos mintát rajzolnak ki. A hatás változik az öltések alakulásával, ahogy a keresztszemek létrejönnek, úgy váltakoznak a színek. A DMC Coloris színei megfeleltethetőek a DMC Mouliné osztott hímző színeinek, így kiváló kiegészítői lehetnek az azokkal készült mintáknak, pl. használhatjuk munkánk bekeretezésére.  Még különlegesebb hatást érhetsz el, ha egyszerre fűzöl be a tűbe egy DMC Mouliné szálat és egy DMC Coloris szálat.

A DMC Coloris kezelése és mosása

A DMC Coloris összetétele 100% pamut, egy motringban 8 méter fonalat találsz. Az egyes szálak a már megszokott módon további 6 szálra bonthatók szét, így könnyen megválaszthatod az hímzendő anyaghoz való fonalvastagságot.

A színek fakulásállóak és a már jól megszokott kiváló DMC festési eljárással készülnek Franciaországban.

Ajánlott mosási hőmérséklet: 60 ℃. Érdemes különös figyelmet fordítani az elkészült kézimunka első tisztítására: ha a kelme, amire hímeztünk alacsonyabb fokon mosható csak, akkor azt vegyük figyelembe. A kész kézimunkát kézmeleg vízben, nagyon kevés, kézi mosásra is alkalmas mosószerrel mossuk ki, majd addig öblítsük, amíg a víz teljesen tiszta, mosószermentes nem lesz. Ezt követően két törölköző között nyomkodjuk ki a vizet a kézimunkánkból, majd szárítsuk meg. Ha már majdnem teljesen száraz, akkor fektessük a kézimunkát egy törölközőre, és a kézimunka hátoldalát közepes hőmérsékletű vasalóval vasaljuk át.

Hogyan hímezzünk a DMC Coloris hímzőfonallal?

A DMC Coloris kezdőknek és haladóknak is ideális választás. A színek váltakozása a hímzéssel töltött időt szórakoztatóvá teszi. A Colorist úgy tervezték, hogy a keresztszemezésen kívül más öltéstípusoknál is megmutassa valódi szépségét. Biztosak lehetünk benne, hogy a DMC Coloris izgalmas, szórakoztató öltögetést kínál, nem lesz két egyforma kivarrott darabunk.

A leszámolásos keresztszemes mintáknál érdemes azt a technikát használni, amikor egy lépésben megalkotjuk a keresztszemet. A hagyományos öltéseknél először egy-egy mintarésznél csak a nyitó öltéseket készítjük el, majd visszafelé haladva bezárjuk az öltéseket. A színátmenetes fonalaknál a hagyományos technika foltosodáshoz vezethet, mert előfordulhat, hogy mire visszaérünk egy-egy mintarészhez, már a nyitó öltésnél használt árnyalattól erősebben elütő színnel zárjuk be az öltést. Ezt elkerülendő a nyitó öltés után rögtön készítsük is el a záró öltést, így megtarthatjuk a finom átmeneteket, amelyek a DMC Coloris fonalat jellemzik.

A DMC Coloris 24 színárnyalatban érhető el.

Tartalomhoz tartozó címkék: Hímzés Keresztszemes
blog comments powered by Disqus