20 ct-s Aida / Kongré

20 ct-s Aida / kongré

A keresztöltések elkészítésének leginkább az egyenletes szövésű kelmék felelnek meg, melyeken az öltések közötti szálak megszámlálhatóak, és így vízszintesen és függőlegesen is egyforma nagyságú öltéseket kapunk. Az aida (kongré) szövetnek egyenletes, tiszta rácsozata van. Az egyenletes szövésű keresztszemes alapanyagokat szálsűrűségük szerint is megkülönböztetjük egymástól. A szálsűrűséget mutató szám a "ct", amely azt mutatja meg, hogy egy inch-re hány darab öltés esik, ezt természetesen átválthatjuk centiméterre is, így megtudhatjuk, hogy egy centiméterre mennyi öltés jut. Minél nagyobb ez a szám, annál sűrűbb szövésű az anyag, tehát annál kisebb lyukba kell beletalálnunk a tűnkkel.

A 20 ct-s Aidák esetében egy inchre 20 öltés esik, amelyet centiméterre átváltva azt kapjuk, hogy egy centiméterre 8 öltés jut. Ez az adat alapvetően meghatározza a kész kézimunkánk méretét. 

Webáruházunkban a DMC és a Zweigart kiváló minőségű anyagait találod meg.

A 20 ct-s Aida / kongré népszerű alapanyag a keresztszemezők körében. Kezdők számára is ideális. Gazdag szín- és mintaválaszték áll rendelkezésünkre.

Rendezés: